Start van het nieuwe scoutsjaar (joepie!)

Beste bermino-ouders,

Hopelijk zijn al jullie kinderen veilig en wel thuisgekomen van de kampen en kijken ze al uit naar de aftrap van de scouts!

Wij hebben als leiding enkele mededelingen over de start van het nieuwe scoutsjaar 2020-2021:

  • Door Covid-19 is er heel wat onzekerheid over de werking van dit scoutsjaar. De BBQ zal dit jaar al niet doorgaan. We gaan er momenteel wel vanuit dat de takwerking zal starten op 6 september in bubbels van max. 50. De overgang zal ook niet collectief met heel Bermijn zijn, maar enkel met de nieuwe leiding.
  • Omdat we deze bubbels ook door het jaar zullen moeten respecteren (en Bermijn qua inrichting niet ideaal is), zijn er verschillende afspreekplaatsen (waar we bijeenkomen voor de vergadering op zondag) voor iedere tak. Dit moet ervoor zorgen dat de bubbelvermenging minimaal blijft.

Kapoenen: op het lokaal van Bermijn (door de poort)
Wouters: op den Dries (buiten de poort, op het grasveldje)
Jowo’s: aan de kerk
Jonggivers: aan de speeltuin van de Vosdreef
Givers: Gentstraat 99

(een plannetje vind je hier: Wie-spreekt-waar-af )

BELANGRIJK: Indien de afspreekplaats verandert, wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de Oekedoel.

Een ander effect van Covid-19 is dat de huisbezoeken standaard niet zullen doorgaan. De huisbezoeken worden vervangen door filmpjes (gemaakt door de takleiding) die online komen na de eerste vergadering. Je kan als ouder natuurlijk wel een gesprek aanvragen en dan komt de leiding met veel plezier (en mondmasker!) toch even langs.

  • Een das, T-shirt of trui kan nog steeds gekocht worden bij ons, maar zal ook via een formulier gaan dat op de site komt te staan. Een link naar het formulier vind je alvast hier: https://forms.gle/S5xgGivsiMEbB4gk6.
  • Een andere verandering dit scoutsjaar is de organisatie van de wouter- en jowotak. Aangezien we dit jaar in de wouter- en jowotak telkens meer dan 40 leden hebben, en dankzij de nieuwe instroom ook de luxe van 38 leid(ster)s hebben, zullen er dit jaar 2 woutertakken en 2 jowotakken zijn. Deze kleinere bubbels zullen ongetwijfeld een voordeel zijn in tijden van Covid-19. Natuurlijk doen we de splitsing niet zomaar. Ieder lid mag 2 namen van vriendjes doorsturen naar de volgende e-mailadressen: jowoleiding1bermijn@gmail.comjowoleiding2bermijn@gmail.com en groepsleidingbermijn@gmail.com. We doen ons best om zoveel mogelijk rekening te houden met deze wensen en zorgen er zeker voor dat ze bij minstens 1 doorgegeven naam zitten. Deze takken zullen regelmatig vergaderingen samen doen, en gaan samen op kamp.
  •  We hebben dit jaar gemerkt dat de opkomst op vergaderingen bij kapoenen meer fluctueert dan bij de oudere takken. Dit is in kleinere groepen sterk voelbaar en zeker niet ideaal. Het is ook moeilijk te voorzien hoe groot de tak wordt omdat de aanwerving ieder jaar sterk schommelt. Daarom worden de twee kapoenentakken terug één gemaakt.

Dit is een mail met erg veel informatie en we begrijpen het volkomen als jullie vragen hebben over een bepaald onderdeel.
De groepsleiding is daarom altijd bereikbaar via mail (groepsleidingbermijn@gmail.com)
of telefonisch
(Emma Caals: +32 479 32 56 58
Janne Van Peteghem: +32 486 17 80 22
Kaat Van Royen: +32 493 52 13 20
Toon Van Puyvelde: +32 470 42 02 63)

Scouteske groet,

De leiding van Bermijn